Více informací
Je velmi cennou rostlinou plnou výživných látek, minerálů, bílkovin, vitamínů a olejů. Má výraznou slanou chuť s příchutí česneku a oleje. Je to skutečná perla mezi bylinkami se kterou zažijete opravdové kulinářské zážitky.
Dá se jíst syrový, i různě upravovaný. S těstovinami, rajčaty v rizotu, nebo jako salát s olivovým olejem a citronem. Slanorožec můžete naložit do oleje nebo do octa. Výborný je s bílým jogurtem.
Dalším způsobem úpravy je blanšírování nebo jemné opečení na másle na pánvi.
Slanorožec roste na okraji moře proto má rád vlhčí půdu. Sázíme ho nejraději do nádoby nebo do vlhké půdy. Občas mu dopřejeme zálivku slanou vodou.
Patří mezi sukulentní a soli odolné rostliny. Na zahradě nám vydrží jeden rok nebo v nádobě ho můžeme pěstovat i několik let.