POZOR! Poslední kus na skladě!
Dostupné od:
Kód | Varianta | Cena | Množství | |
---|---|---|---|---|
137 K | 1 ks | 54 Kč | Do košíku | |
137 K-bal | 3 ks | 130 Kč | Do košíku | |
Cena na prodejně | 39 Kč |
Kerblík třebule je jednoletá rostlina z čeledi miříkovité vysoká až 70 cm. Úrodu listů zvýšíme odřezáváním květních stvolů. Kerblík totiž po odkvětu odumírá a zasychá. Pochází z KavkazuKerblík spolu s petrželí, pelyňkem kozalcem - estragonem a pažitkou tvoří jemnou směs (francouzsky "fines herbes", německy "küchenkräuter"), používanou do omelet. Jinak jím kořeníme zeleniny, maso - především skopové, pečené kuře a grilované ryby. Připravuje se také kerblíková polévka, připravovaná z hovězího vývaru, smetany a vaječných žloutků. Přidává se do tvarohových pomazánek, na chléb s máslem a do salátů.